NOVI VIRUS CRYPTOLOCKER!

 

30.11.2015

 

Cryptolocker je iznimno opasan virus koji očito potiče od online kriminalaca. Cryptolocker kao i prije spomenute verzije virusa zaključava korisničke osobne datoteke te prikazuje upozorenje na pozadini računala ili čak i posebnom porukom na zaslonu računala.

Najčešće ovaj virus traži uplatu određene svote novaca tako da ulazi u kategoriju ransomware vrste virusa. Cryptolocker stvara nove probleme za korisnika, on blokira datoteke poput slika, video uradaka, word dokumenata i sličnih osobnih (ili poslovnih) datoteka koristeći asimetrično šifriranje, što znači kako biste dobili natrag svoje datoteke morati ćete znati dvije različite lozinke, a jednu od njih u svojim rukama drži kriminalac koji je i zarazio vaše računalo.

 Kako funkcionira sistem šifri za cryptolocker?

 Većina virusa do sada mogla je biti lako uklonjena pomoću specifičnih uputa no ovakav način kodiranja onemogućava takav način rješavanja. Tako da je jedino rješenje dobiti lozinku od kriminalaca koji su i taj virus napravili. NE savjetujemo vam da uplaćujete novce na tražene račune niti komunicirate sa kriminalcima koji su zarazili vaše računalo.

UKOLIKO NEMATE VEĆ NAPRAVLJEN BACKUP KONTAKTIRAJTE INFORMATIČKI CENTAR!!

 

Izašla je nova verzija JAVE!

24.11.2015

                                                                                 

Izašla je nova verzija JAVE 8.66!

Obavijest

U ponudi su nam svi zamjenski toneri za vaše laserske pisače!